Kategorier
Uncategorized

Att renovera tegelfasad professionellt

Visste ni att jag har arbetat med att renovera tegelfasad? Nu vet ni i alla fall. Jag kommer att ägna hela dagens inlägg åt att berätta om detta. Ni som känner för att läsa om mer ”vanliga” ämnen får snällt vänta till imorgon. Jag har inte riktigt någon känsla för hur långt jag kommer hinna. Jag vill också poängtera att jag inte kommer att tala om själva renoveringen av tegelfasader. Det lämnar jag åt någon som kan bättre än jag. Det var trots allt 10 år sedan jag arbetade med att renovera tegelfasad. Man hinner glömma en hel del på den tiden.

Så, nu till dagens ämne alltså. Jag kommer att göra ett återbesök i denna tid som känns som 100 år sedan eller igår – beroende på vilket sätt jag tänker på saken. Jag arbetade med att renovera tegelfasad precis efter att jag gått klart skolan. Det var en fin tid och jag minns den som väldigt rolig, framförallt. Jag kommer nu att gå igenom de delar av arbetet som jag upplever som allra bäst.

Jag börjar med den mest uppenbara. Nämligen att det är så fantastiskt härligt att få arbeta utomhus. Detta argument hade jag hört mycket innan jag faktiskt började renovera tegelfasad. Däremot tänkte jag att det nog inte kunde göra så stor skillnad för välmåendet. Spoiler alert: Det gjorde det. Att arbeta utomhus var alldeles fantastiskt. Och för er som nu tänker protestera säger jag följande: Jo, det är faktiskt härligt även när det är lite halvdåligt väder. Det är väl bara att klä sig extra varmt och/eller vattentåligt?

En annan aspekt av arbetet med att renovera tegelfasad var förstås mina fantastiska kollegor. Jag har aldrig känt mig så välkommen i ett gäng som jag gjorde där. De lärde mig allt de kunde om att renovera tegelfasad – bokstavligt talat. Jag blev nära vän med flera av dem, framförallt de som var i samma ålder som jag. Jag kom mycket bra överens med alla, även cheferna, och jag erbjöds faktiskt att fortsätta jobba länge. Så blev det också. Eller ja, länge i förhållande till min ringa ålder. Jag var 19 år när började renovera tegelfasad. Jag var 22 år när jag slutade.

Det finns massor av flera fina saker jag skulle vilja dela med mig av om detta jobb. Massor av glädje och nostalgi som väcks i mig då jag ser tillbaka. Så ska det väl också få vara. 

Ställ gärna era frågor om ni har några. Och tack för att ni läser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *