Kategorier
Uncategorized

Dejt och fasadsiffror

Carina pratar lite mycket ibland. Detta är hon själv medveten om och hon har ärvt egenskapen (eller förbannelsen) av sin mamma – må hon vila i vrid. Javisst, hon har alltid varit sådan. Munnen går i ett och ges hon chansen att tala släpper hon den inte i första taget. Hon är pratglad, så väljer hon att se det.

Det har inte alltid varit lätt att hitta en karl givet att hon har denna egenskap. Många skräms av en kvinna som vågar ta för sig i konversationer, menar hon när hon överlägger med sig själv. Det är det som är problemet. Inte att hon pratar för mycket. Inte alls därför.

Nu hade Carina varit på dejt med en man 3 gånger. Han var lugnet själv och han tyckte om musik. Det hade hon sett på att han hade en Pink Floyd-tröja. Hon hade dock inte frågat om musikintresset. Faktum var att hon inte ens vet vad han arbetade med, för hon hade inte ställt frågan och han hade inte sagt något. Den här gången gjorde hon dock det. Mitt emellan huvudrätten och efterrätten frågade hon:

  • ”Så vad jobbar du med?”
  • ”Äntligen, jag trodde aldrig du skulle fråga” svarade han och skrattade till. ”Jag jobbar med fasadsiffror. Det hade du inte väntat dig eller hur?”
  • ”Fasadsiffror?! Alltså du pratar om såna där nummer som sitter på sidan av ett hus. Som säger vilket nummer det är. Är det fasadsiffror, eller vad menar du?”

Roger, som mannen hette, nickade och såg nöjt tillbaka i skenet av det röda stearinljuset på bordet.

  • ”Men, men.. Berätta mer om fasadsiffror. Hur gör man sådana? Är det svårt? Jag har aldrig riktigt tänkt på att de där måste skapas men det är klart att de måste” fortsatte Carina men fick lägga band på sig för att inte ta över samtalet igen.

Därefter följde 20 minuter då Carina kunde vara helt tyst. Hon hade nämligen slagit an en ton i samtalet. Roger berättade allt som fanns att berätta. Han brann verkligen för fasadsiffror skulle det visa sig. Husnummer och fasadsiffror var ett område han varit verksam i sedan hans pappa lade ner verksamheten och han tog över.

När de gick därifrån den kvällen kände Carina att hon verkligen fått lära känna mannen bakom den blå skjortan han envisas med att bära jämt. Mannen som var expert på fasadsiffror.