Kategorier
Uncategorized

Om innergårdsrenovering

Det var ett himla bra beslut att sätta sig i styrelsen. Jag hade tänkt på det under flera år innan jag gjorde slag i saken. Faktum är att de var många som sa till mig att jag borde gå med. Det var inget jag hade någon plan att ens överväga. Sedan började jag höra om, och reflektera över, fördelarna och då landade jag i beslutet: Ja, jag skulle bli med i styrelsen i vår brf. Jag skulle framförallt vara med för att få till en innergårdsrenovering.

Låt mig säga såhär. När vi köpte vår lägenhet för ett antal år sedan har jag aldrig blivit så golvad av ett boende förut. Maken till mysighetskänsla går inte att få. Det var helt otroligt och jag älskade allting, fram till dess att jag öppnade fönstret och såg ut. Behovet av innergårdsrenovering var påtagligt. Kanske det mest påtagliga behov av innergårdsrenovering jag någonsin har sett. Och då ska ni komma ihåg att jag faktiskt har jobbat med det back in the days.

Hur som helst. Att driva igenom innergårdsrenovering är inte en lätt sak, inte ens om man sitter i styrelsen. Det krävde att många instanser handlade samtidigt och att alla, i alla fall de flesta, var med på tåget. Jag knöt näven i fickan och bestämde mig för att jag skulle bli den som drev igenom innergårdsrenoveringen. Ingen som bor i ett så fint hur med så fina lägenheter ska behöva lida av en så pass ful innergård. Jag skulle kunna sträcka mig till att ingen överhuvudtaget, oavsett var de bor, ska behöva stå ut med det där. Jag skulle driva igenom innergårdsrenovering om det så var det sista jag gjorde.

Det gick tillslut. Jag kunde knappt tro mina ögon eller öron den där dagen på mötet då det annonserades. Ordföranden slog sin klubba i bordet och log. Även hon var i team innergårdsrenovering. Faktum är att alla i hela styrelsen tycktes vara med i det laget då vi fick igenom beslutet. Det kändes väldigt bra. Det är alltid skönt när ett beslut inte går över någons huvud eller mot någons vilja.

Jag kan garantera, med erfarenheten jag har i fickan, att innergårdsrenovering var en bra sak. Det skulle generera både glädje och ett markant ökat värde för oss som ägde bostäder i byggnaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *