Kategorier
Uncategorized

Tre snabba om marknadsanalys

Frågorna jag svarade på sist räckte inte till. Eller ja, jag vet inte om det var svaren som var bristfälliga egentligen. Snarare skulle jag tro att det var mängden frågor ni hade om temat jag skrev som inte räckte till. Jag ska därför ge ämnet marknadsanalys ytterligare en text och det är den du just nu läser. För er som missat vad detta handlar om kommer här en sammanfattning som jag hoppas kommer att förklara en del:

Jag var verksam inom marknadsanalys under några år för många år sedan. Detta berättade jag i ett inlägg för en knapp månad sedan. Det fick minst sagt ringar på vattnet och sedan dess har många frågor kommit in. Varför det ser ut på det här viset vet inte jag. Om någon hade frågat mig innan så hade jag definitivt inte gissat på att marknadsanalys skulle väcka intresse. Så var i alla fall fallet och här är vi nu igen för att grotta ner oss i ämnet. Pass på.

Var det ett stort företag som du jobbade med marknadsanalys för?

Det kan man lugnt säga. Faktum är att det är ett av de främsta företagen i branschen när det kommer till just marknadsanalys. Jag kommer inte säga namnet idag men ni alla känner igen det. Dessutom så var det en väldigt bra arbetsgivare. Vi blev alla behandlade med stor respekt och jag mådde väldigt bra när jag arbetade där. Marknadsanalys blev väldigt roligt att vara verksam inom, både p.g.a. arbetsuppgifterna och tack vare företaget jag arbetade på.

Varför just marknadsanalys?

Jag har alltid varit väldigt intresserad av statistik. Det var nog min främsta drivkraft till varför jag ville jobba med marknadsanalys. Man måste ändå säga att det är en hel del statistik inblandat i yrket. Ett annat stort intresse är människor och sociala frågor. Statistiken vi fick fram av våra marknadsanalyser sa mycket om människor och mellanmänsklighet. Det var intressant i dubbel bemärkelse när resultaten kom in.

Varför slutade du jobba med marknadsanalys?

Jag har alltid haft ett kall. Jag skulle bli lärare och så var det med den saken. Även om jag trivdes med andra yrken innan jag hoppade på lärarlinjen så var de bara transportsträckor. Av alla jobb jag haft innan så var marknadsanalys helt klart ett av de roligaste jag någonsin haft.

Fler frågor? Ställ dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *