Kategorier
Uncategorized

Skämtande plankbord

Vad säger man till ett plankbord? Frågan hade förstås känts oerhört löjlig bara 4 minuter tidigare. Kanske hade frågan om potentiella samtalsämnen med plankbord tett sig tramsig alltid fram till just denna stund. Om så var fallet så hade i alla fall ordningen i världen förändras just där och då. Charles och Susanne stod nämligen öga mot bordsben med ett plankbord som talade med dem. De övervägde vad de skulle svara.

Det omedelbara svaret uteblev. Vi kan inte klandra de två unga studenterna för det. De var trots allt de första någonsin att höra ett plankbord tala. Strax skulle de också bli de första någonsin att säga någonting till ett bord av denna typ. Ett talande sådant.

Det föll sig så att det var Susanne som öppnade munnen först. Med darrande röst – och blicken fäst på det gigantiska plankbord som inte bara hade ställt sig på högkant utan nu också talat – sade hon: ”Vad är det som händer?”. Rösten som kom från plankbordet talade nu igen, och svaret var betydligt mer filosofiskt än de trott.

  • ”Vad som händer är förstås en relativ fråga. Menar du vad som händer just i den här stunden? I så fall kan jag meddela att ni talar med mig och jag kan tro att ni är något förvånade över just detta. Ett plankbord, tänker ni kanske, kan ju inte tala – eller hur? Men om du med ”vad som händer” undrar vad jag gör för någonting så kan jag enkelt svara på det: Jag talar för första gången med ett par människor”

De kunde varken tro sina ögon eller öron. De trodde inte att det var sant. Plankbordet pratade. De hade flyttat in i ett gammalt hus över sommaren och det plankbord som finns där kan tala. Hur mycket otur kan man ha egentligen?

Det var Charles som öppnade munnen därefter. Han svalde för att ersätta den saliv som avdunstat under stunden då han stått med munnen öppen utan att säga något. Sedan sade han:

  • ”Vad… Bor du här?”

Susanne slet för ett ögonblick blicken från plankbordet och förundrades över pojkvännens udda val av frågeställning. Sedan tittade hon upp igen för att höra svaret.

  • ”Ja, jo det kan man väl säga att jag gör. Jag har nästan blivit en del av inredningen. Hehe”

Det var det mest oväntade skämtet i världshistorien och hade det inte varit för chocken så hade nog de båda skrattat. Ett plankbord som drog ett skämt. Och inte nog med det. Ett plankbord som drog ett skämt om att vara just det: Ett plankbord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *