Kategorier
Uncategorized

Vi talar om fasadrenovering i Stockholm

Vi är tillbaka med samma ämne som förra veckan. Ja, jag vet att detta är ganska ovanligt. Det hör sannerligen inte till vanligheterna att jag återbesöker ett ämne – särskilt inte så tätt inpå. Ni förstår förstås redan på titeln vad dagens inlägg kommer att belysa. Mycket riktigt, det kommer ännu en gång handla om fasadrenovering i Stockholm.

Förra veckans inlägg handlade mycket om tankarna jag hade om yrket. För er som missade det kan jag säga att jag alltså arbetade med just fasadrenovering i just Stockholm för ett antal år sedan. Det är en period jag sällan ”besöker” mentalt men nu har jag tillåtit mig att göra detta. Det känns fint, faktiskt.

Nu kommer jag att ta en något annorlunda take på det. Jag kommer att fokusera på det mer praktiska med fasadrenovering i Stockholm. Alltså belysa frågor som ”Varför utför man fasadrenovering i Stockholm?” och liknande. Och varför inte börja just där.

Varför utförs egentligen fasadrenoveringar på byggnader i Stockholm?

Det korta svaret på frågan är väl, i någon mening: För att annars skulle staden förtvina bort. Det är faktiskt det som händer med en fasad i Stockholm om den aldrig skulle få fasadrenovering. Detta är förstås inte alls unikt för just vår huvudstad utan gäller byggnader och fasader i alla länder, i alla världens hörn. Vad man däremot kan säga är att Stockholm, och Norden generellt, är i särskilt stort behov av fasadrenovering. Detta på grund av klimatet som inte är en fasads bästa vän. Ni vet, kalla vindar byts mot varma. Från snöoväder till tryckande hetta på sommarens allra varmaste veckor. Omväxlingarna tär på de stackars fasaderna.

Så, där har ni något slags övergripande svar för varför man genomför fasadrenovering i Stockholm. Om man däremot ska gå lite mer på djupet så kan man säga att den här typen av åtgärder sker av 2 huvudsakliga anledningar. Dessa är:

  1. För att byggnaden ska behålla sitt vackra yttre. Alltså en mer estetisk aspekt av fasadrenovering i Stockholm. Man vill helt enkelt att det ska vara fint i staden och då måste fasader renoveras. Man vill att det ska se ut lite som när husen byggdes, fast kanske ännu finare.
  2. För att byggnaden ska skyddas mot yttre påverkan. Man vill ogärna ha in regn, snö, blåst och annat i byggnaden. Om fasader sprickor finns risk att vatten tränger in. Mögel bildas och om man låter det gå för långt kan fastigheten tillslut vara obeboelig. Man utför fasadrenoveringar i Stockholm för att undvika detta.

Frågor på allt detta? Skicka in dem så svarar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *